Op vrijdagmiddag 10 mei start de fanfare op basisschool de Stapsteen met het project “Blaas je blauw en Sla je slag!” We gaan daarbij een aantal leerlingen uit groep 6 en 7 in 6 workshops kennis laten maken met slagwerk (3 leerlingen), saxofoons (5 leerlingen) en trompetten (2 leerlingen). De workshops worden gegeven door Roy Derix, Anouk Sonnemans en Joep Schrader.

Voor het project hebben we een aantal kunststof saxofoons en trompetten aangeschaft waar de leerlingen ook thuis mee kunnen oefenen. Als de jonge muzikanten na de zomer verder willen met muziekles kunnen ze na instrumentkeuze meteen inschuiven in het opleidingsprogramma van de ECI.

Dit project is mogelijk gemaakt door de samenDOOR! regeling waarbij door provincie en de gemeente Roermond 75% van de kosten worden bijgedragen. De overige 25% wordt ingebracht door de Stapsteen. Doelstelling van de regeling is om vanuit de basisscholen, in samenwerking met plaatselijke muziekverenigingen een betere muziekopleiding te ontwikkelen en meer kinderen met muziek in aanraking te laten komen.

Als het project succesvol is gaan we het volgend jaar weer doen en ook proberen om bij de Hubertusschool te organiseren.

Naast dit project doen we, zoals elk jaar, ook weer het Windkracht 6 project met de Stapsteen en Hubertus waarbij we alle kinderen van groep 4 kennis laten maken met muziek en muziekinstrumenten.